Over ons

SANITAS is een dienst van elektronische medische informatie in de Caraïbische regio en een project van Association of Caribbean University, Research and Institutional Libraries (ACURIL).

Het is ontwikkeld in een meertalige omgeving, waarbij de culturele diversiteit van het Caraïbische gebied is vertegenwoordigd. Het doel is websites te identificeren, die te maken hebben met medische vraagstukken in elk land in de regio. De eerste selectie van webpagina’s bevatten: medische bibliotheken, databases met lokale publicaties (niet toegankelijk via andere bronnen), academische medische instituten, medische instituten van de overheid, regel en wetgeving, bonafide actoren in de medische sector van elk land (inclusief NGO’s en medische dienstverleners).

In de Engels taal corresponderen de belangrijkste onderwerpen in de hiërarchische structuur van het adressenboek met de NLM. De officiële MeSh vertalingen zijn gebruikt voor het Spaans (BIREME’s Descriptores en Ciencias de la Salud [DeCS]), en de vertaling voor het Frans, ontwikkeld door BIREME is binnenkort beschikbaar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s